Wat is counseling?

bloem

Wat is counseling?

Counseling is het Engelse woord voor ‘raadgeving’. De psychosociale therapie is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulpverlening die resultaatgericht en praktisch van aard is. Vaak wordt deze vorm van therapie ingezet als er sprake is van een combinatie van psychische problemen en sociale problemen.

Als counseler help ik je bij het doorbreken van patronen die voor jou niet functioneel zijn. Ik help je bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en bij het optimaal benutten van ongebruikte mogelijkheden.

Hierdoor leer je jezelf beter kennen en leer je om te gaan met emoties en persoonlijke problemen. Tijdens de therapie kijken we vooral hoe jij de dingen zelf kunt oplossen. Zo ben je niet alleen nu maar ook voor de toekomst in staat je eigen leven op een positieve wijze in te richten.

Het grootste verschil tussen counseling en coaching is dat counseling dieper ingaat op de problematiek. Waar het bij coaching vaker gaat over minder diepgaande onderwerpen, duikt counseling meer de diepte in. Duidelijk mag zijn dat counseling niet zonder coaching kan.. terwijl coaching wel zonder counseling kan voorkomen.

Verliesverwerking gaat over persoonlijke ondersteuning en begeleiding tijdens het proces na jouw verlies. Jouw verlies kan zijn dat je dierbare is overleden, een scheiding, maar ook het verlies van je baan. Ik loop een stuk met je mee. Samen bespreken we hoe je met je verlies omgaat en wat je nodig hebt om verder te kunnen leven.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×