Wat is counseling?

bloem

Wat is counseling?

Counseling is het Engelse woord voor ‘raadgeving’. De psychosociale therapie is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulpverlening die resultaatgericht en pragmatisch van aard is. Vaak wordt deze vorm van therapie ingezet als er sprake is van een combinatie van psychische problemen en sociale problemen.

Als counseler help ik bij het doorbreken van niet functionele patronen, bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en bij het optimaal benutten van ongebruikte mogelijkheden.

Hierdoor leer je jezelf beter kennen en leer je om te gaan met emoties en persoonlijke problemen. Tijdens de therapie kijken we vooral hoe jij de dingen zelf kunt oplossen. Zo ben je niet alleen nu maar ook voor de toekomst in staat je eigen leven op een positieve wijze in te richten.

Het grootste verschil tussen counseling en coaching is dat counseling dieper ingaat op de problematiek. Waar het bij coaching vaker gaat over minder diepgaande onderwerpen (zoals het verminderen van stress, het vinden van ander werk, het willen verbeteren in wat je doet), duikt counseling meer de diepte in (denk aan het leren omgaan met een ongeneeslijke ziekte, het verlies van een dierbare, relatieproblemen, hoe om te gaan met bepaalde levensvragen). Duidelijk mag zijn dat counseling niet zonder coaching kan.. terwijl coaching wel zonder counseling kan voorkomen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×