Geloof jij wat je denkt?

Op mijn toilet is het al een tijdje 5 april.. Ik ben er nog niet aan toe om deze dag om te slaan op de kalender.. een prachtige foto van een klaprozenveld (what else?) met een bijzondere quote…

‘Wees nooit bang om een klaproos te zijn in een veld vol narcissen’

Wat doet deze quote met jou?

Ik merk dat het mij triggerde… mijn eerste gedachte was.. wauw dat wil ik ook .. zo’n mooie rode bloem zijn in een veld met allemaal gele narcissen. Uniek en sprankelend. En toen bedacht ik me… klaprozen bloeien helemaal niet in dezelfde periode als narcissen… dus de bubbel spatte al een beetje uiteen..

En toen sloeg de twijfel helemaal toe… kan ik dat wel… ben ik dat wel… blijkbaar kan het niet eens… tegelijk in bloei staan… Dus is wat ik zo graag wilde wel een reële optie of ben ik weer aan het dagdromen over allerlei onmogelijkheden.. ?

Heb jij dat ook wel eens.. dat je denkt ‘dat kan ik…en wil ik…’ en dat dan meteen de twijfel toeslaat en meteen allerlei beperkende gedachtes ontstaan? Die je vervolgens blokkeren om dat ene leuke unieke ding te gaan ondernemen of te doen waar je je in eerste instantie zo uniek en enthousiast over voelde…..?

Gedachtes sturen dit hele proces aan.. Hoe je met je gedachten omgaat is bepalend voor alles wat er in je leven gebeurt.

Geloof jij wat je denkt?

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×